Helyreállt a gyártás a BMW-nél

2017.06.01. 13:34

Egy beszállító beszállítója bénította meg a termelést Lipcsétől Kínáig, de már minden oké: megoldódott a BMW alkatrészellátása, újraindulhatott a gyártás több üzemben.

bmw gyár

A BMW a napokban több üzemében is a gyártási munkálatok szüneteltetésére kényszerült, miután beszállítója, a Bosch egy bizonyos alkatrészt nem tudott egy hétig megfelelő mennyiségben szállítani egyes modellekhez. Mint kiderült, a probléma még messzebbről indult, a Bosch ugyanis egy olasz beszállítója miatt nem tudott megfelelő mennyiségben, időben szállítani német partnerének.

A Bosch-nak és olasz beszállítójának szerdára sikerült megoldani a problémát, és tegnap óta újra a megfelelő mennyiségben tudják szállítani az alkatrészt, a következő hetekben pedig igyekeznek pótolni a szállításelmaradást - nyilatkozták szerdán a vállalat illetékesei.

Életkép a BMW rosslyni gyártósoráról
Életkép a BMW rosslyni gyártósoráról

Iparági szakértők szerint jelenlegi eset azt bizonyítja, hogy az egyes autógyárak által alkalmazott "just in time" beszerzési módszer, azaz, hogy nem halmoznak fel nagyobb készleteket a beszállítóktól érkező alkatrészekből hátrányos is lehet, mert minimális beszállítói késlekedés is jelentős károkat okozhat. A BMW konkrétan emiatt napokig korlátozott kapacitással működtette üzemeit a világ különböző pontjain: Münchenben, Lipcsében, a kínai Tiex-ben és a dél-afrikai Rosslynban is.