A Seatnak nem megy a névadás, besegíthetsz

2017.06.02. 06:09

Nyugi, nem fogytak el a spanyol városok, de a Seat nem tudja eldönteni, melyik illik új szabadidő-autójára. A bevezetőkampányként is felfogható akció végére nevet kap jövőre várt hétülésesük.

1982-ben indult a szokás a Seatnál, miszerint spanyol földrajzi nevek után kereszteli el modelljeit. Az időközben német tulajdonba került márkának mára kevés kapaszkodója maradt spanyolságához, de ez megmaradt, és az évek alatt tizenhárom típust neveztek el így: Ronda, Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca és Arona. 2018-ban jön a tizennegyedik, az Ateca fölé pozicionált, egyelőre nevesincs hétüléses. Erre kérnek javaslatokat a pórnéptől.

#SEATseekingName néven fut a projekt, ha van ötleted, itt tudott leadni. Ha Torrente után neked is Marbella volt az első ötleted, olyan sajnos már volt. A beküldöttekből három nevet választ majd ki a Seat az alapján, hogy azok mennyire könnyen kiejthetők az érintett piacokon és nyilván az alapján, hogy milyen bullshitet lehet majd költeni a név és az autó relációjában. A három nevet a Frankfurti Autószalonon jelentik be. Hogy ebből a háromból aztán mi nyer majd, már tényleg rábízzák az emberekre: nyilvános szavazás dönt majd szeptemberben.