Senkinek sem kellettek a királyi Ferrarik. Már féláron is vihetőek

2017.06.03. 09:39

Másfél éve emelt áron kínálták, akkor nem vitte el senki. Most az akkori ár közel feléért próbálnak meg túladni I. János Károly két Ferrari FF-jén. A királyi felár eltűnt, már csak a kevés kilométert kell megfizetni.

ferrari ff

Hat éve történt, hogy a Formula-1-es Abu-Dzabi nagydíjon komoly ajándékkal lepték meg a házigazdák I. János Károly spanyol uralkodót. A repiajándék a Ferrari azévben megjelent új háromajtós shooting-brakje volt, az FF, ráadásul abból mindjárt kettő: egy fekete 763 kilométerrel az órájában és egy szürke 568-cal. Az ajándékot János Károly aztán használat nélkül továbbpasszolta a spanyol államnak, amely ettől függetlenül mint az uralkodó Ferrarijai hirdette meg a két FF-et másfél éve egy aukción.

I. János Károly király Fernando Alonsóval
I. János Károly király Fernando Alonsóval

A 2015-ös árverés nem járt sikerrel, de ezen kár meglepődni, miután 350-345 ezer eurót kértek az autókért. Manapság 140-150 ezer euróért mennek a használt FF-ek, igaz, azokba mind van párezer kilométer és nem volt se az emirátusoké, se János Károlyé, de még csak a spanyol államé egyik sem. A korábbi aukción azt remélték, valamely gyűjtőnek megér ennyit a királyi felár, de hiába. Tanultak az esetből és most 195 ezer euróért vihető a fekete és 180 ezerért a szürke FF a piacihoz mérten kicsit megemelt ár ezesetben simán magyarázható a kis futásteljesítménnyel. Alkalmi vétel, hajrá!