Gyártásba megy a kanadai szuperautó

2017.06.04. 10:53

A kanadai Dubuc Motors szinte napra pontosan két évvel ezelőtt villantotta meg Tomahawk névre keresztelt elektromos szupersportkocsiját. A fejlesztések azóta sem álltak meg, mára odáig jutottak, hogy hamarosan be is mutathatják a gépet.

Az ígéretek szerint a teljesen villanyüzemű sportautó 800 lóerő és 1355 newtonméter körül tud majd. Ami igazán meghökkentő, hogy kereken két másodperces nulla-százról beszélnek, amivel a legfürgébb gyártásban lévő autó lenne. Ez elég merészen hangzik, a Tesla jelenleg 2,38 környékén jár, de persze nem szabad előre kizárni a lehetőséget. Az energiát amúgy 100 kilowattórás akkupakkból nyeri a Tomahawk, hatótávja állítólag közel 600 kilométer lehet.

Méreteiben egyébként nagyjából egy Lamborghini Aventadorral egyezik meg a Dubuc sportkocsija. A maga 4775 milliméteres hosszával és 2032 milliméteres szélességével alig kisebb, közben pedig 1928 kilogrammot nyom. A súlyelosztás a gyáriak szerint 50-50 százalékos.

A kanadaiak jövőre már továbblépnének a prototípus-fázisból, és gyártásba vinnék a Tomahawkot, de van egy apró szépséghiba. Pénzügyileg megvannak a maguk korlátai, ezért közösségi finanszírozás útján próbálják összeszedni a szükséges összegeket, és természetesen befektetőt is keresnek.