Otthagyja a Formula-E-t a Renault?

2017.06.04. 06:49

Több energiát fordítana Formula-1-es csapatára, feladhatja sikeres Formula-E projektjét a Renault. Házon belül vehetik át a helyét.

F80P7207

Az angol autósportos szaksajtóban forog egy meglepő hír arról, hogy a Renault már idén otthagyná a Formula-E-t. A franciák kezdet óta jelen vannak a villany formulaautók szériájában, és úgy fest, az idei szezont még a tavalyinál is nagyobb fölénnyel nyerik majd. Sébastien Buemivel az idei hat futamból ötöt megnyertek és egyelőre semmi jele, hogy a decemberben induló 2017-18-as szezonra felér rájuk a konkurencia. Önmagában ezért érdekes lépés lenne elhúzni, a magyarázat állítólag Forma-1-es projekt szülte vákuum. Oda tavaly tértek vissza és egyelőre nem sikerült kitörniük a középmezőnyből, de szándékuk szerint a következő években felérnének az élmezőnyhöz. Ehhez rengeteg szakember és pénz kell, abból pedig volna mit elszívni a Formula-E-s projektből.

Van egy tényező, ami miatt nem feltétlen lenne rossz döntés otthagyni a Formula-E-t: az egész hajtást, autót, tapasztalatokat át lehetne passzolni a Nissannak. A Renault tulajdonában álló japán márkának nem sok siker termett mostanában a nemzetközi autósportban. Két éve például nagy lendülettel elindítottak egy Le Mans-i-projektet, amit aztán egy csúfos kudarc miatt egy futam után leállítottak. Szóval kijárna már, hogy jó eredmény kerüljön a nevük mellé, így meg egy névre vevéssel mindjárt megkapnák a sorozat legütősebb csapatát.