Százötven Jeepet loptak el a motorosok

2017.06.04. 17:57

Összesen 150 Jeep Wranglert loptak el Kaliforniában egy mexikói motoros banda tagjai. A bűnszervezet összesen 4,5 millió dollárt, azaz bő 1,2 milliárd forintot keresett ezzel.

2017-jeep-wrangler

A nyomozás jelenlegi állása szerint úgy tudni, a mexikói Cabo San Lucasban működő szalon egyik munkatársa segített a bandának, hozzáfért ugyanis a Fiat Chrysler kulcsok adatbázisához. Az alvázszám megszerzése után sikerült klónozniuk a kulcsot, amivel meg is lovasították az első Wranglert.

Az autót Tijuanában értékesítették, majd ugyanezzel a módszerrel folytatták a munkát. Az ellopott Wranglerek eladásából származó pénzt aztán vissza is forgatták, nagy részét újabb bűncselekmények elkövetésébe fektették. Így például drogkereskedelembe. A The Hooligans nevű motoros bandának a nyomozás alapján kilenc tagja van, közülük hármat már elfogtak és letartóztattak. További hatan azonban még szökésben vannak.

Tavaly egyébként Texasban is hasonló módszerrel lopkodtak Jeep Wranglereket, Grand Cherokee-kat és Ram pickupokat. Akkor is Mexikó volt az elkötött autók célállomása.