A Bosch felvásárolja beszállítóját, aki miatt leálltak a BMW-gyárak

2017.06.05. 13:37

Felvásárolja és 350 dolgozójával együtt integrálja az olasz Albertini Cesare autóipari beszállítót a Bosch. A kis olasz cég bénította meg két hete a BMW több üzemét.

bosch

A közelmúlt nagy iparági híre volt, hogy egy beszállító miatt a BMW két németországi, egy kínai és egy dél-afrikai üzemében napokra megakadt a gyártás. A BMW érintett közvetlen beszállítója a Bosch volt, amely azonban egy saját beszállítója miatt nem tudta ellátni a BMW-t. Ez volt az Albertini Cesare. Egyes szakértők egyből a bevett „just in time” beszállítói megoldást ekézték, amelynek lényege, hogy az autógyártók nem halmoznak fel akkora raktárkészletet, ami egy ilyen néhány napos ellátáshiány esetén biztosítaná a folyamatos termelést.

A Bosch nem csinált titkot abból, hogy felvásárlás motivációja a múltkori ellátásprobléma. Azt mondják, folyamatos ellátásra van szükségük elektromos vezetőkből. A bizalom úgy látszik, megszakadt, ezért most a komplett céget, annak 350 dolgozóját integrálják. A Bosch ezzel a lépéssel is igyekszik garantálni a BMW-nek azon vállalását, hogy mielőbb pótolja a leállás idején felhalmozott kiesést.