Az AMG legjobb éve lehet az idei

2017.06.05. 10:20

Elképesztő tempóban nőnek az eladásaik, idén először átléphetik a százezres eladást az AMG-nél. Az új rekord szinte már biztos.

16C949 111

Bejött a kínálatbővítés, négy év alatt megtriplázhatja eladásait a Mercedes házi tuningcégeként is felfogható – angolosan mondva a márka teljesítmény-orientált divíziója – AMG. A vállalat épp egy brutális felfutást él: 2013-as évben még csak egy 32 ezres rekordnak örülhetett, azóta viszont sokat változott a taktika és a piac. Az elmúlt években még inkább ráfeküdtek az olyan új piacokra, mint Kína, a Közel-Kelet vagy Japán, messzebb kerültünk a gazdasági világválságtól, de a legfontosabb tán, hogy rendesen fel lett hígítva az AMG-ség: jelenleg több mint ötvenféle Mercedest kapni AMG-ként.

Tavaly 93 235 Mercedeshez volt köze az AMG-nek. Ez akkor új rekordot jelentett, de Tobias Moers cégvezér szerint idén tovább fejelnek a rekordon. Azt mondják, az eddigi számaik alapján optimisták lehetnek, év végéig összejöhet idénre a 100 ezer AMG Mercedes.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.