Forma-1-es szakemberrel erősít a Volkswagen

2017.06.05. 06:19

A Volkswagen R-részlegéhez igazolt Jost Capito. Az 58 esztendős német szakember legutóbb - igaz, kevesebb mint egy évig - a Forma-1-es McLarennél dolgozott, útjaik még februárban váltak szét. Ez nem is volt annyira meglepő, hiszen Capitót az a Ron Dennis vitte a csapathoz, akinek azóta szintén távoznia kellett.

r3i6189?itok=bhjLn8i5

Capito egyébként visszatérő a Volkswagennél: a közelmúltban a ralivébén domináló együttesnél tevékenykedett, kivette a részét a 2013-2015 között megnyert három világbajnoki címből – a 2016-osnál a mclarenes kitérő miatt nem volt ott. Érkezése összefüggésbe hozható a márka azon törekvésével, hogy bővítik az R-modellek palettáját.

Ami Jost Capito korábbi munkáit illeti: megfordult a Porsche versenyrészlegénél, a Sauber Forma-1-es istállójánál, és vezető szerepe volt a Fordnál is, ahol a Focus RS projektet terelgette. Jelentős tapasztalattal rendelkezik tehát, kérdés, mennyire tudják ezt kamatoztatni a VW R-nél.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.