Na, mi hiányzik a negyedik Tesláról?

2017.06.07. 16:33

Eddig legfeljebb nagyon kis sorozatban készülő sportkocsikról hagyta el a gyártó a külső visszapillantókat. A Teslánál azonban egy nagy sorozatú modellnél léphetik meg ezt, legalábbis erre utal a Model Y első előzetese.

modelytsr

Azt sem egyszerű megállapítani, hogy amit mutattak, az fotó-e, vagy számítógéppel generált kép – inkább ez utóbbira tippelnénk – mindenesetre sok részlet nem látszik rajta, azon túl, hogy a Model Y-ról már korábban kiderült, hogy szabadidő-autó lesz, hasonló párja a Model 3-asnak, amilyen a Model S-nek a Model X. A 2019 körül érkező új villanyautó kapcsán azonban nemrég hallhattuk, hogy nem a Model 3 alapjaira épül, sőt, valamiféle világújdonságot emlegetnek a gyártásával kapcsolatban. Hogy ez mi, azt nem tudni, de Elon Musk arra utalt, hogy sokkal olcsóbbá próbálják tenni a gyártását, mint a Model 3-ét. Ha mindez igaz, akkor nem is a Model 3, hanem a negyedik modell lehet, amely a Teslának meghozhatja az első nagy nyereséget.

A képen egyébként érdekesebb az, ami hiányzik, mint ami látható: nincsenek rajta külső tükrök, ami érezhető csökkenést jelenthet az autó légellenállásában. Ebben az az érdekes, hogy jelenleg nem is mindenütt megengedett a tükrök kiváltása: többek közt épp az Egyesült Államokban tilos az ilyesmi, bár egyes pletykák szerint a közeljövőben ott is változhat a szabályozás.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.