Súlyos balesetet szenvedett a Top Gear korábbi sztárja

2017.06.10. 21:15

Egy Svájcban zajló hegyi felfutóversenyen, a The Grand Tour című műsor forgatása közben szenvedett súlyos balesetet Richard Hammond, akit korábban a Top Gear műsorokból ismerhetett a közönség. Az esetről társa, Jeremy Clarkson tájékoztatta a nyilvánosságot, aki Twitter-üzenetben azt írta, soha nem látott még ijesztőbbet. 

Hammondnak alighanem óriási szerencséje, hogy életben maradt, hiszen a baleset első másodperceiről készült videó szerint a Rimac Concept One szupersportautó nagy sebességgel esett le az útról egy balos kanyar előtt, majd a Rimac a völgybe zuhant és ott kiégett. 

hammond

A világhírű autós műsorvezető saját lábán szállt ki a roncsokból, de megsérült és mentőhelikopter szállította kórházba és bár az első hírek szerint sérülései súlyosak voltak, később kiderült Hammond jól van, nem szenvedett maradandó egészségkárosodást.

A megsemmisült autó horvát fejlesztés, teljesen elektromos hajtású és több mint ezer lóerős volt, korábban azt írtuk róla, hogy 2,6 másodperc alatt gyorsul nulláról száz kilométeres óránkénti sebességre, végsebessége pedig több mint 350 km/óra, így olyan típusokkal játszik egy ligában, mint a Porsche 918 vagy a Ferrari LaFerrari, illetve a Bugatti Chiron. 

Nem ez volt Hammond első komoly balesete, hiszen 2006-ban mintegy 460 kilométeres sebességnél szállt el vele egy Vampire dragszter, a Top Gear forgatása közben. Abban a balesetben koponyasérülést szenvedett, de teljesen felépült. Idén márciusban Mozambikban sérült meg egy motorbalesetben, de azt követően szintén elég gyorsan talpra állt. 

Bár a baleset súlyos volt, a BBC és The Daily Mail értesülései szerint Hammond állapota nem életveszélyes, igaz, az egyik térde eltört. A balesetben más nem sérült meg.

Frissítés: A törött térdet leszámítva Hammond jól van, és ezt egy rövid videóval tudatta a világgal, egyenesen a kórházi ágyból.