Gyári képeken a Fisker EMotion

2017.06.11. 07:38

Tavaly év végén láthattuk először Henrik Fisker legújabb autójának néhány részletét, majd számítógépes rendereken az egész autót. Az EMotion névre keresztelt modellről most végre valódi fotók is befutottak: a prototípuson néhány változást is megfigyelhetünk.

Az orr-részt például alaposan leegyszerűsítették: egyrészt kifésülték a lökhárító két szélének elég kusza éleit, másrészt pedig eltüntették a két nagy légbeömlőt is a géptetőről. A bumeráng formájú első lámpatesteket kisebbre, csinosabbra cserélték, alattuk kaptak helyet a nappali menetfények is. Bár egész alakos fotót most nem kaptunk, de úgy tűnik, a farrész íve megmaradt, és a hátsó sárvédő domborításához sem nyúltak.

A tervek szerint a súlycsökkentés érdekében szénszálas műanyagból és alumíniumból készülnek majd a karosszériaelemek. Azt ígérik, egyetlen töltéssel 640 kilométert is meg tud tenni a tisztán elektromos autó, amelynek végsebessége 260 km/h körül alakul. Lidar-szenzorok és kamerák segítségével pedig vagy nagyon gazdagon megszórják vezetéstámogató funkciókkal, vagy akár teljesen autonóm közlekedésre is alkalmas lesz.

Az előrendelést már június 30-án megnyitják a legújabb Fiskerre, azonban a gyártást legkorábban 2019-ben kezdhetik meg. Már az árra vonatkozóan is vannak elképzelések, a tervek szerint 130 ezer dollárról indulhat az EMotion (35 millió forintról).