Megújul a Honda Jazz

2017.06.12. 17:18

Az idén már negyedik évét tapossa a Honda kisautója, így némi átalakításon esik át a típus. Elsősorban az autó elején és hátulján igazítottak a tervezők, de úgy hallani, hogy egy 1,5 literes négyhengeres motort is beépítenek.

Új az első lökhárító kialakítása – elsősorban a ködlámpák környékén feltűnő a változás – hátul pedig az átalakított hátsó ajtó a legnagyobb eltérés: a korábbival ellentétben ez alul a lökhárító felületénél beljebb ér véget. Így ugyan kevésbé egységes esztétikailag, viszont valószínűleg könnyebben pakolható a csomagtartó. Ezen felül itt is átszabták a lámpák alatti nyílásokat. Az apró változtatások ahhoz nem elegendőek, hogy alapvetően változtassanak az autó karakterén, épp csak arra lesznek jók, hogy ismét lefuttathassanak egy itt az új Honda Jazz kampányt.

Valamivel ígéretesebb a hír, hogy egy új, 1,5 literes, 117 lóerős négyhengeres is felbukkan a kínálatban, bár egyelőre nem egyértelmű, hogy leváltja a jelenlegi 1,3 literes, 102 lovas motort vagy mellé érkezik-e.