Rendelne autót az Amazontól?

2017.06.13. 14:45

Az autó nem olyasmi, amit az interneten rendelnénk meg, de ez hamarosan változhat. A netes kereskedő-óriás, az Amazon állítólag Európában készül forradalmasítani az autókereskedelmet.

amazon car

Maga az Amazon egyelőre nem erősítette meg a hírt, de több jel is arra utal, hogy ebbe az irányba nyitna a cég. Olaszországban már forgalmaznak Fiatokat, de állítólag az a cél, hogy kiterjesszék az internetes autókereskedelmet az egész kontinensre. Ennek érdekében új központot építenek ki Luxemburgban, és először Nagy-Britanniát céloznák meg. „Tudjuk, hogy az Amazon tervez valamit ezen a területen” - nyilatkozta egy névtelen forrás a Fiat Chryslertől.

Már többen, többször próbálkoztak az internetes autókereskedelemmel, eddig nem sok sikerrel. Gondot okoz az autók felkészítése, forgalomba helyezése, kiszállítása és a műszaki támogatás megszervezése, ami jelenleg a kereskedések feladatai közé tartozik. Ám nem kizárt, hogy az Amazonnak elegendő a forrása ahhoz, hogy egy, a jelenlegi gyári kereskedőhálózatokhoz képest olcsóbban fenntartható rendszert építsen ki. Ezzel leegyszerűsödhet az autóvásárlás folyamata, ami az árakat is csökkentheti.

Az sem lehetetlen, hogy később teljesen feleslegessé válnak a bemutatótermek: tesztvezetést is a neten lehetne vásárolni, a jelenlegi kereskedések funkciói közül pedig csak a szervizre volna szükség a továbbiakban.