Már nagyon hiányzott: még erősebb Audi hajborzoló

2017.06.14. 16:32

Több mint másfél tonna, mégis a 3,3 másodperc alatt gyorsul százra, és háromszázhúsz felett állíthatjuk be vele a sérót. Tudják, mi az? A legújabb Audi R8 változat, a Spyder Plus. Aki nem tudná, ebbe az 5,2 literes V10-es motor 610 lóerős változata kerül, amelyet már ismerhettünk a csukott változatból, de ez itt a vászontetős változat.

Az erősebb motor mellett egy kis fogyókúrán is átesett az R8 Spyder: 25 kilogrammot faragtak a tömegéből, így üresen 1,587 kilós lett. Ez nem kevés – egy közepes méretű luxusszedán is nyomhat kevesebbet – de a Spyder Plus így is gyorsabb valamivel, mint az olcsóbb változat. A százas tempó 3,3 másodperc alatt érhető el vele, ami három tizedes javulást jelent, a végsebessége pedig 328 km/h. Itt is hétfokozatú, dupla kuplungos váltót és összkerék-hajtást alkalmaznak.

Ha ennyi nem lenne elég, az Audi egy egyedi színösszeállítást is előállított e típusváltozat számára. A zöld fényezéshez antracit-szürke és fekete dekoráció párosul, színben hozzá illő 19 vagy 20 hüvelykes felnikkel és zölddel varrott fekete belső térrel. Emellett kérhető 11 másik alapszín, háromféle vászontető, ötféle árnyalat a külső műanyagokra, és többféle belső színkombináció az Audi Exclusive program keretein belül.

Egy ilyen szuper-roadsternek persze rendesen megkérik az árát, Németországban 207 500 euróba kerül extrák nélkül, ami átszámítva kb. 63,6 millió forintnak felel meg.