Hiába temettük, marad a kis Lexus

2017.06.16. 06:17

A Prius luxuskivitelű testvérmodellje ugyan nem valami nagy siker, Észak-Amerikában ki is vették a kínálatból, de a korábbi pletykákkal ellentétben a japánok egy darabig még biztosan piacon tartanák. Ennek érdekében egy kicsit átszabták a CT200h-t.

Az új változat más hűtőrács-mintázatot és teljesen új fényszórókat kap. Ez utóbbiaknak része a LED-es nappali menetfény is, ahogy ez manapság divat. Hátul szintén újak a lámpák, persze több LED-del készülnek, belül pedig nagyobb képernyőt kapott a fedélzeti számítógép, a régi 7 hüvelykes helyett szélesvásznú 10,3 hüvelykeset, amelyen fejlettebb szoftver fut. A műszaki tartalom viszont nem változott, az előző Prius 134 lóerős összteljesítményű hibrid hajtásláncát változtatások nélkül örökli a megújult CT. Ugyanakkor korszerűsítették az autó biztonsági felszerelését: az új Lexus Safety System+ tartalmaz automata reflektort, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, dinamikus sebességszabályzót és automata vészfékrendszert.

Mindezek alapján egyértelmű, hogy a CT200h még évekig a Lexus kínálat része marad Észak-Amerikán kívül, és nem kizárt, hogy időközben elkészítik az utódját is. Ez nem lenne logikátlan lépés, korábban a Lexus részéről is azt nyilatkozták korábban, hogy egyes piacokon nagy szükség van kisebb típusokra a versenyképesség megtartásához.