Eltűnik a TDI Amerikából

2017.06.20. 11:49

Az amerikai Car and Driver híre szerint a VW csoport egyik márkája sem tervezi, hogy a jövőben bármikor dízelmotoros modelleket kínáljon az Egyesült Államok területén, annak ellenére, hogy a botrány is régebbi, és nem az aktuális TDI motorok miatt tört ki.

volkswagen-tdi-engine-cover-bokeh

Az információ Peter Mertenstől, az Audi fejlesztési igazgatójától származik. Konkrétan azt kérdezték tőle, hogy a TDI motorok következő, még tisztább generációi visszatérhetnek-e az amerikai piacra. „Nem hiszem, hogy az amerikaiak meggyőződéséhez, a vezetéshez való kulturális viszonyukhoz illene a dízelmotor.” - mondta, ami lényegét tekintve egyszerű nemnek látszik. „A dízel lehet tiszta technológia, a probléma az arculattal van... Az emberek azt gondolják, hogy a dízel rossz. Őszintén szólva ez senkinek sem segít, sem nekünk, sem a környezetnek. Jó lenne, ha megint a valóságról beszélhetnénk, műszaki adatokról és tényekről, és nem féligazságokról és csúsztatásokról, ha a dízelekről esik szó, de ezt nagyon nehéz elérni.” - fűzte tovább a gondolatot Mertens.

Magyarul a VW vezetésében úgy látják, a dízelbotrány, és annak amerikai sajtóvisszhangja után nem lenne értelme dízelmotoros modellek eladásával próbálkozni, bármilyen tiszták is legyenek azok. A jövőben a Volkswagen is inkább hibrid és elektromos modellekkel igyekszik megnyerni a környezettudatosabb vásárlókat, bár a viszonylag alacsony üzemanyagárak miatt a közelebbi jövőben elsősorban a hagyományos benzinmotoros modellektől várhatnak jelentősebb eladásokat.