Vázlaton az új Honda Accord

2017.06.20. 16:46

Az Accord sorsa Európában még kérdéses, de Észak-Amerikában a Honda egyik húzómodellje. Nem csoda, hogy a következő generációt ott mutatják be. Egyelőre csak egy rajzot hoztak nyilvánosságra az újdonságról, de ezen is látszik a lényeg.

accord17sk

Az új Accord a Honda új stílusában készült, a korábbinál sokkal agresszívabb hatású, szinte függőleges orr-résszel, a hűtőráccsal egybefolyó lámpákkal, és az egészen széltében végigfutó vaskos krómcsíkkal. Az Accord eddig sem nézett ki rosszul, de ez a változat erőteljesebb személyiségnek ígérkezik bármelyik korábbinál.

A Honda új, turbós motorokat is ígér az új formaterv alá az eddig kínált szívómotorok helyére, bár ezzel kockázatot vállalnak. Eddig 2,4 literes négyhengeressel vagy 3,5 literes V6-ossal lehetett megvenni az Accordot, ami Észak-Amerikában a családi szedán kategóriában évtizedek óta szabványnak tekinthető. Ezek helyett 1,5 és 2 literes turbós négyhengereseket kínálni, még ha hasonló teljesítménnyel is, elég bátor húzás. Az új motorokhoz háromféle váltó társulhat: fokozatmentes automata, 10 fokozatú hidrodinamikus automata vagy hatfokozatú manuális. Valószínű, hogy hibrid hajtással is kapható lesz a típus, méghozzá a Honda új, a korábbinál hatékonyabb, két villanymotoros rendszerével.

Eddig két külön Accordot kínáltak Európában és Észak-Amerikában, de egyelőre még az sem biztos, hogy Európában kapható lesz bármiféle Accord változat. Ha mégis, akkor viszont valószínű, hogy az amerikai modellt kapjuk mi is, amely méretében a kifutó Accordnál legalább fél számmal nagyobb.