A robot végre megtanult vezetni?

2017.06.22. 15:44

A Roborace májusi bemutatója egy kicsit sutára sikerült: a versenyautó lépésben haladt – vagy inkább kúszott – végig a párizsi tesztpályán. Fő a biztonság, de amit akkor vártunk, azt most mutatták meg.

Ezúttal nem az éles versenyre szánt Robocar-t, hanem a randa Devbotot bízták a mesterséges autóversenyző gondjaira Berlinben, az előző Formula–E-futam helyszínén, viszont már a közepes sebességű üzemmódra kapcsolták. Ez már tisztes tempót eredményezett, ha látszik is, hogy szó sincs még határon autózásról. Az viszont egyértelmű, hogy a mesterséges intelligencia nem jön zavarba a nagyobb tempótól sem, és ami a lényeg, nem is töri össze magát, mint legutóbb.

A sofőr nélküli száguldás elég szürreális látvány, de az az érzésünk, még bőven lesz feladatuk a fejlesztőknek, amíg ebből rendes robotpilóta-verseny lesz. A következő kihívás, talán a legnagyobb, hogy hogyan kezeli az önvezető versenyautó, ha nem egyedül van a pályán, hanem huszadmagával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.