A terepjáródivat újabb áldozata a Venga

2017.06.22. 11:33

Az új Stonic bemutatása kapcsán merült fel a kérdés, hogy marad-e a kínálatban a Kia hasonló méretű egyterűje. A válasz kiszámítható volt: nem készül utód, gyártani pedig a Stonicot fogják a helyén.

A Kia pénzügyi igazgatójától, Michael Cole-tól származik az információ, azaz már hivatalosnak tekinthető. Úgy fogalmazott, nehéz lenne okot találni a Venga utódjának kifejlesztésére. A vásárlók nagy része a hasonló méretű szabadidő-autókat részesíti előnyben az apró egyterűekkel szemben, hiszen a használati értékük hasonló, de divatosabbak. Ezt mutatták a Venga eladásai is: tavaly csupán 26 ezer példány fogyott a típusból. Ennél sokkal több vevőt várhatnak a Stonictól.

Azt egyelőre senkinek nem jutott eszébe megkérdezni, hogy mi lesz a másik hasonló modellel, a Hyundai ix20-assal, de csodálkoznánk, ha a Vengával azonos alapokra épülő típusra más sors várna.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.