Hat új Seat jön két év alatt

2017.06.30. 15:08

Eheti dobása, az Arona csak egy újdonság a roham előtt: 2020-ig további hat új autót dob piacra a Seat. Erősítenek crossover-vonalon és ők is kapnak egy villanyautót.

tbt

A Kodiaq-rokon SUV-val nagyot színesedik a Seat modellkínálata, de úgy hírlik, ez csak egy a sok új terepből, ahova a spanyolok betérnek a közeljövőben. Hat új modellel jönnek ki 2018 és 2020 között, melyből három ugyan csak generációváltás lesz, de három teljesen új autó. Utóbbiakkal ráadásul mindjárt három eddig nem érintett szegmensbe fognak belépni. A régi-új modellek közt lesz a márka első plug-in hibridje, ami majd a következő Leonból készül. Erről még semmit se tudni, de a márka formatervezője, Alejandro Mesonero új magasságokról beszélt az autó dizájnjával kapcsolatban.

Jön az új Cupra is, és a pályaautós vonalat az összkerekes, 300 lóerős Ateca Cuprával erősítik majd. A Volkswagen-csoportban talán utoljára, de végül a Seat is kap egy villanyautót. Egyelőre annyi biztos, hogy konszern közös elektromosautós platformja, a MEB lesz az alap. A harmadik újdonságról már tényleg semmi konkrét, de iparági szakértők szerint az is valamiféle crossover lehet.

A Seat tehát belehúz, csak találjanak elég spanyol várost, hogy menjen nekik a névadás. Jövőre várható hétülésesüknek egyedül nem sikerült.