Még brutálisabb lesz a legvadabb Aston

2017.06.30. 17:31

Nem olyan régen még utcára való finomító kitről beszéltek, most mégis egy brutális aero-csomagot kapott a Vulcan. Leszorító erő mindenekelőtt, erről szól az AMR Pro.

Sok félnivalója nincs a Vulcannak, tekintve, hogy a Valkyrie 2019-es érkezéséig egész biztosan ő marad a legerősebb házon belül, az Astonnál mégis szükségét látták feldobni a két éve jött pályaautót. Teljesítménydoppingról nincs szó, a V12-es marad 820 lóerős, de ha már pályaspecifikus, rágyúrtak a leszorító erőre. Az AMR (Aston Martin Racing) Pro csomag kizárólag az arodinamikáról szól, így kerültek rá többek közt azok a lamellák az orra és az új kétlapátos szárny hátulra.

Tömegben már nem nagyon volt mit megspórolni, de azért a motorháztetőn csak találtak még öt kilogrammot, amivel könnyebb lett a Vulcan. Aerodinamikai módosításból összesen huszonkilenc kerül rá a csomaggal, amitől az Aston szerint 27 százalékot nőtt a leszorító erő. Azt mondják, e téren jobb eredményeket mértek, mint a két hete Le Mansban kategóriagyőztes Vantage GTE-n.

Mivel szó nincs arról, hogy az eddigi huszonnégy Vulcanon felül továbbiakat gyártana az Aston, a csomagot kizárólag annak a marék ügyfélnek szánják, akiknek van már az autóból. Állítólag a munkáért felelős részleg már dolgozik is az első igényeken. Őszre szállítják le az első átépítéseket, de addig is a legelső Vulcan AMR Prót megmutatják a közönségnek: most hétvégén, Goodwoodban lesz látható.

Ha neked nemhogy a Vulcan AMR Pro, de maga a Vulcan léte is új, legjobb lesz, ha ezt a videót nézed meg róla elsőként: