Megérkezett minden idők legerősebb 911-ese

2017.07.01. 09:43

Pár hete váratlan helyszínen, az E3-on állította ki először az új 911 GT2 RS-t a Porsche. A Forza Motorsport 7 kapcsán mutatták meg a sportkocsit, a konzoljátékban ugyanis szerepelni fog. Nem sokkal később aztán a főbb technikai adatok is napvilágot láttak, most pedig, a goodwoodi Festival of Speeden részletesebb betekintést engednek.

Ahogyan azt már tudni lehetett, a 3,8 literes bokszermotorból két turbó segítségével 700 lóerőt csikartak ki, a 0-100 km/h-s sprinthez pedig mindössze 2,8 másodpercre van szükség. A hathengereshez duplakuplungos, hétgangos PDK váltó tartozik, kézivel egyáltalán nem is készül a GT2 RS. A végsebesség 340 km/h.

A brutális erővel hátsókerékhajtásnak kell megküzdenie, igaz, a könnyebb kezelhetőség érdekében hátsókerék-kormányzást is kapott az autó. A gumiméret sem éppen hétköznapi: előre 265/35-ös abroncsok kerültek a 20 colos felnikre, hátul 21 col és 325/30 a méret. A megállást kerámiafékek segítik.

Nemcsak a teljesítmény növelése, hanem a tömeg csökkentése is fontos feladat volt a fejlesztés során. Az 1470 kilogrammot (teli tankkal) a szénszálas műanyagok széles körű használatával sikerült elérni. Karbonszálas elemeket az orr- és farrészen is találunk, de például az oldalsó légbeömlők is ilyenek. A vevők számára elérhető lesz a Weissach-csomag is, amivel további 30 kilótól szabadulunk meg.

Belül vörös alcantara, fekete bőr és karbon kombinációja fogadja a sofőrt. A rendelhető Chrono csomag az infotainment funkcióit olyan szolgáltatásokkal bővíti, mint például a köridőmérés.

A Porsche már a 911 GT2 RS árát sem titkolja: 285 ezer euróba, azaz bő 88 millió forintba fog kerülni. A hozzá passzoló Porsche Design órát sem ingyen, hanem 9450 euróért, azaz mintegy hárommillió forintért kapjuk meg.