Megmutatták a BMW i8 új változatát

2017.07.03. 17:38

Úgy néz ki, már nem kell sokat várnunk az i8 második változatára, a Roadsterre. A nyitható tetejű kivitel számos részletében túlmutat a kupén, amely a vászontetős változat megjelenésével párhuzamosan szintén megújulhat.

Változott például a lökhárítók kialakítása, új a felni-mintázat, és ami talán a legnagyobb különbség, erősebb lett a hajtás. Úgy tudjuk, a Roadsterbe ugyanaz a hibrid rendszer kerül, amelyet a zárt változatból már ismerhetünk, de az 1,5 literes háromhengeres turbómotorból és a villanymotorból együtt a jelenlegi 362 helyett 420 lóerőt hoznak ki.

Több mint valószínű, hogy e megoldások egy része a kupéban is felbukkan. Ami nagyon eltérő a Roadsteren, az természetesen a hátsó rész és a tető kialakítása. A BMW videóján jól látszik, hogy a vászontetős változaton mindössze két keskeny púpot alakítottak ki az utastér két szélének folytatásában – nyilván ezek, és a szélvédőkeret szolgál bukókeretként – az azonban nem derül ki, hogy a vászontető hogyan és hova nyílik és csukódik, kézzel-e vagy elektromosan.

Az i8 Roadster, és valószínűleg a felújított, erősebb Coupé is idén ősszel mutatkozhat be a Frankfurti Autószalonon, a piaci bevezetésre viszont aligha kerül sor 2018 eleje előtt.