Megmutatták az új Nissan Leaf orrát

2017.07.03. 14:07

Korábban a fényszóró egy részét mutatták meg, majd az új műszerfalat – ezek önmagukban sokat azért nem mondtak el a következő Leaf-ről. Most az orr-részről közöltek két képet – ezek egy fokkal talán közelebb visznek ahhoz, hogy el tudjuk képzelni, milyen is lesz az új elektromos modell karaktere.

A keskeny, U alakú krómozott hűtőrács-keret itt is megjelenik. Aki látta már az aktuális Micrát, a frissített Qashqait, vagy úgy általában bármilyen Nissant az elmúlt két-három évből, az nem fog meglepődni rajta, egyértelműen ezt szánják közös ismertetőjegynek a gyártó minden modellje számára. Itt azonban nem igazán van szükség hűtőrácsra – vagy ha igen, nem az autó orrán, hűtést itt elsősorban az akkumulátorok igényelnek – így kék, prizmaszerűen megcsillanó üveggel helyettesítettél. A trükk egyszerű, de hatásos. Szokatlan részlet még az autó orrán a karbonszálas betét, amely a motorháztetőn futhat végig. (Pontosabban azon a fedélen, amit eddig motorháztetőnek hívtunk, hisz a Leaf esetében itt már nem a motor lakik – az az érzésem, gondban leszünk néhány elnevezéssel a villanyautók kapcsán.)

Nem volna meglepő, ha a következő két hónap során kapnánk még néhány hasonló előzetest a Nissantól, mielőtt szeptember elején, a Tokyo Motor Show-n leleplezik az új Leaf-et. Azok alapján, amit eddig láttunk, mindenesetre az látszik, hogy az új Leafet még erősebb karakterré szeretnék tenni, mint az elődjét. Nem csoda, az elmúlt évtizedek környezetbarát autóinak sikeréhez nagyban hozzájárult a karakteres külső megjelenés, legalább annyira, mint a hatékony hajtásrendszer.

A vásárlóknak sokszor az is fontos, hogy mindenki lássa és elismerje az autóválasztásukat, ahogy a Toyota Prius esetében, és azóta már többször egyértelműen kiderült, és ezt valószínűleg a Nissannál is tudják.