Ilyen lehet a jövő VW Golfja?

2017.07.04. 11:46

Szokatlan, hogy egy autógyártó ennyire ne harangozzon be egy ilyen szintű újdonságot, de a Volkswagen szép csendben mutatta meg a Gen.E elnevezésű autót, amelyet fejlesztési prototípusnak neveznek, bár vették rá a fáradtságot, hogy tisztességes formatervet készítsenek hozzá.

A minimális túlnyúlásokból és a hatalmas utastérből már sejthető, hogy itt belsőégésű motornak már nem maradt hely. Nem csoda, ez az autó már a Volkswagen új, MEB jelzésű villanyautó-platformjára épül. Egyebek közt gyorstöltési rendszereket demonstráltak vele, de állítólag számos tulajdonságában kivételes a gyáriak szerint. Az óriási oldalajtók például felfelé nyílnak, a vázszerkezete a gyáriak szerint kivételesen teherbíró, és az amúgy nem különösebben érdekes formatervnek is akad egy extravagáns részlete, a lebegő hátsó tetőoszlop, amelyhez hasonlót eddig leginkább sportkocsikon láttunk.

Az autó stílusa egyébként olyan, hogy a különleges megoldások eltávolítása után simán lehetne a Gen.E-ből a Golf elektromos alternatívája. A fontos ismertetőjegyek – az indokolatlanul vaskos hátsó tetőoszlop, a teljesen jellegtelen orr-rész és a masszív arányok. Ezekkel a jellegzetességekkel hódít a Golf több mint negyven éve – miért ne tehetné a jövőben is.