Magától parkol az új Nissan Leaf

2017.07.06. 17:47

Bár a Nissan messze nem ígér annyi önállóságot, mint a Tesla típusai, azért nem hagyják ilyesfajta trükkök nélkül. Azt már korábban elárulták, hogy fejlett sávtartó rendszerrel szerelik fel, most pedig az is kiderült, hogy a parkolásban is komoly segítséget nyújt. 

A Leaf rendszerénél ugyan létezik fejlettebb – önállóan nem keres helyet magának, sőt, a manőver elindítását a sofőrnek kell kezdeményeznie – de a parkoláshoz elég egész minimális közreműködés. A vezető csak lenyomja, és úgy tartja a parkológombot, és az autó a többit maga intézi, legalábbis ezt ígéri a Nissan vilanyautó legújabb promó-videója. Korábban megmutatták az autó néhány részletét is, így lassan alkothatunk valamiféle képet arról, hogy mire is számíthatunk.

Úgy tűnik, a Nissannál igyekeztek olyan rendszereket tervezni a Leafhez, amelyek nem veszik ki az irányítást a vezető kezéből, de ezzel együtt a lehetséges legnagyobb segítséget nyújtják a vezető számára. Ez lényeges vonzereje lehet az elektromos modellnek, amely valószínűleg minden fejlődése ellenére is drágább lesz az elektromos hajtásláncnak köszönhetően, mint amit a használati értéke indokolna. Korábbi hírek szerint az akkumulátor maximális töltése, és ezzel a hatótávolság is durván a duplájára emelkedik majd, ám ez is csak azt jelenti, hogy 340 km körüli távot tehet majd meg egy töltéssel.