Ki mondta, hogy a gyerekeknek nem jár tuning?

2017.07.09. 17:08

Vannak a világban olyan tuningcégek, akik nem adnak olyan apróságokra, hogy ízléses legyen, amit csinálnak - bőven elég ha megfelelő mértékben hivalkodó. Ki-ki vérmérséklete szerint említhetné a Mansory-t, a Kahn Design-t vagy a Liberty Walkot, de egy fontos piaci rés eddig ott tátongott a világban. Mert ugye mit csinál a jó ízlésű apuka, miközben a Fab Design által meggyalázott G Merciben azon agyal, hogyan adja át ezeket az értékeket gyermekének? Na ugye! Most itt a megoldás.

A KidStance nevű cég ugyanis kimondottan a gyerekek számára készült autók tuningolására szakosodott. Szívesen elvállalnak szinte bármilyen játékautót, a Tesla-replikától egészen a kicsinyített Lamborghini Aventadorig. Faragnak rá egy komoly body-kitet, választanak hozzá méretes felniket - és természetesen a kerékdőléssel is játszanak.

Denver Pettigrew Jr. és felesége, Vicktoria vállalkozása nem riad meg a belső átalakításától sem, és igyekeznek minden vevői igényt teljesíteni. Azt mondják, a legkelendőbb tuningok közé tartozik az ültetés, de népszerűek az egyedi felnik is. Ők persze ennél sokkal többet kínálnak: akár légrugós felfüggesztést vagy új lámpákat is beépítenek.

Átlagosan 1700 dollárt (460 ezer forintot) hagynak ott tuningra az ügyfelek, de csináltak már Porsche 911-est ötezerért is. Ez átszámolva 1,3 millió forintnál is több - itthon nagyon sokan ennyiből vesznek használt autót. De a gyerek öröme minden pénzt megér, és ha van olyan korosztály, hol az ilyenfajta tuning nagyon menőnek számít, az éppen az övék.