Újraálmodták a 205 GTI-t

2017.07.10. 06:47

A Peugeot 205 GTI kétségkívül legendává nemesedett, nem véletlenül választották minden idők legjobb hot hatch-évé. Ezek a gondolatok pedig a francia márka vezetőit is megmozgatják: most maga Gilles Vidal, a Peugeot dizájnfőnöke posztolt néhány érdekes vázlatot.

A képeken a 205 GTI modern újraértelmezését láthatjuk, méghozzá rögtön kétféle változatban. Az egyszerű, néhány vonalból álló oldalnézeti kép alapján azt is gondolhatnánk, hogy az az eredeti 205-ös rajza, de nem, itt valójában teljesen másról van szó.

Mind a fekete-fehér, mind pedig a sárgás változat nagyon jól hozza a GTI karakterét, a sziluett, a szélesített kerékjáratok, a vízszintes csíkozású hátsó betét egytől egyig jellemzői a legendás kiskocsinak. A skiccek alapján kellően agresszív autót álmodtak meg az alkotók, de kérdés, hogy mi volt vele a cél?

Annyit tudni, hogy a két verzió közül a fekete-fehéret választották ki, csak az nem világos, hogy mire. Hiszen a Peugeot nem is olyan rég megcsinálta a 208 GTI-t, amelyet a 205-ös utódjának szántak. Igaz, kicsit langyos lett, nem hozza túl hitelesen a figurát, de valószínűtlen, hogy ilyen hamar elkészítenének egy újabb hot hatch-et - ráadásul teljesen új alapokra.

Legfeljebb az tűnik elképzelhetőnek, hogy - ha egyáltalán bármi is lesz belőle - egy tanulmányt raknak össze a vázlatokból, aztán azzal hakniznak az autószalonokon. Ha a fogadtatás kedvező lesz, akkor meg majd meglátják. Mindenesetre ez így elsőre sokkal ígéretesebbnek tűnik a 208-nál.