Kölcsön-Mercedes a felgyújtott autók helyett

2017.07.13. 12:56

Nehéz eldönteni, hogy inkább úri gesztus, vagy ügyes reklámfogás a hamburgi Mercedes-Benz kereskedés akciója – alighanem egy kicsit mindkettő. Azoknak ígérnek segítséget, akik a G20 tüntetések során megsemmisült autójuk miatt veszítették el mindennapi közlekedési eszközüket: közülük öten kaphatnak Mercedes V osztályt, Vitót vagy Citant (a személyszállító változatot) egy hónapos használatra, ingyen.

merc g20

„Azoknak a családoknak szeretnénk segíteni, akiknek a járműve a G20 tüntetések során megsemmisült, és akiknek a normális életvitele a mobilitásuk megőrzésétől függ.” – írja a kereskedés. Csak annyit várnak, hogy aki ilyen autóért folyamodik, az írja meg, hogy milyen körülmények között vesztette el az autóját, és hogy miért van szüksége a csereautóra. Azt viszont nem kérdezik, hogy milyen gyártmányú autó veszett oda. „Mindegy, milyen márkájú autót vezetett az illető, igyekszünk segíteni.” - szól a közlemény.

Egy hónap valószínűleg elegendő a biztosítási ügyintézésre és egy új autó beszerzésére. Persze a hamburgi Mercedes kereskedés is jól jár, hisz annál kevés jobb reklám létezik, mint ha kiderül, hogy egy autókereskedés tud nagyvonalú lenni, ha kell.