Tessék két csodás perc a McLaren-filmből

2017.07.15. 12:54

Új trélert kapott az év – de inkább az évtized – autósportos filmje. Íme két újabb perc a Bruce McLarenről készült dokufilmből. 

A McLaren néven futó doku végigköveti, hogyan lett egy Legg-Calvé-Perthes-kóros világ háta mögött felnőtt gyerekből a hatvanas évek európai és amerikai autósportjának egyik legfontosabb autóversenyzője és autótervezője. A leggyorsabb indián rendezője, Roger Donaldson kapta a munkát, aki játékfilm helyett dokufilmet csinált Bruce McLaren életéből. Brutális mennyiségű, eddig alig látott felvételt ástak elő McLarenről, miközben egykori szerelőtársak és olyan versenyzők sztoriznak a látottakról, mint Jackie Stewart, Dan Gurney, Mario Andretti, Emmerson Fittipaldi és Chris Amon. 

mclaren-documentary

A filmet hivatalosan már bemutatták május végén egy szűk VIP-társaságnak az Indianapolisi 500-on. Az elmúlt hetekben több filmfesztivált megjárt Amerikában, de a nagyközönség egyelőre nem kapta meg. Moziba várhatóan nálunk sem kerül majd, de legalábbis nem a nagy mozikba. Én amúgy már hallottam már olyanról, aki hallott olyanról, akinél a gyerek védőnője belefutott torrenten. Állítólag ritka alapos dokumentumfilm lett, autósport-témában eddig simán az évtized legjobb filmje, pedig azért a Rush is erős volt. Megéri mind a 94 percet.