Ijesztően béna az új indiai minivan

2017.07.16. 14:31

Nem csak a Tata képes felfoghatatlanul egyszerű autókat árulni a saját piacán, de úgy fest, az amúgy inkább nagyautós Mahindra is komolyan veszi a filléres kisautózást. Ez itt a Jeeto Minivan, talán az új indiai népautó.

A Jeeto LCV eredetileg egy apró platósa a Mahindrának. Indiai piacos, akárcsak a Minivan lesz, amit a mini teherautó alvázára épít a cég. A csupán 3,3 méter hosszú platformra groteszk módon egy 1,75 méter magas kasznit dobtak, amolyan „mini SUV” stílusban, emelt hassal. A mindössze 750 kilogrammos kisautót többféle motorral kínálja majd a gyár: egyelőre csak a 16 lóerős, 625 köbcentis dízel ismert, de lesz hozzá benzines és CNG-s hajtás is.

Az első üléssorban nincs nagy meglepetés, ugyanaz a végsőkig spórolós műanyagtenger, ami az ilyen indiai olcsó újautós piacon bevett. Szokatlan húzásnak viszont ott a befelé néző hátsó ülés, amire egyelőre nem adott magyarázatot a Mahindra.

A kivitelezés minőségét a képek alapján sikerült a Tata alá belőni, pedig a Minival ára még a legfapadosabb Nanóknál is lényegesen drágább, 345 ezer rúpia, azaz kb. 1,4 millió forint.