Onnan kap riválist a Macan, ahonnan nem vártuk

2017.07.17. 16:50

Az Alpine feltámasztásával kapcsolatban évekig ment a huzavona, míg végre az idei Genfi Autószalonon végleges formájában láthattuk az újjászülető Renault al-márka első modelljét, az A110-et. Úgy tűnik, nem állnak meg ennyinél, már dolgoznak a következőn – az azonban egyáltalán nem sportkocsi lesz.

alpine-a110-0

A hírek szerint a mostani divathullámot meglovagolva hobbiterepjáró-gyártásba fognak. Erre egyébként stratégiai szempontból is szükségük lehet, hiszen a SUV-ok piaca jól pörög, így ha ott nagyot tudnak gurítani, a bevételekből a sportkocsifejlesztés is profitálhat.

Az Alpine hobbiterepjáró formaterve az első információk szerint az A110-ből táplálkozik majd, beltere pedig prémium anyagokból épül fel. Bár egyelőre kevés a biztosnak tekinthető adat, de a találgatásokból kiderül, többek közt 1,8-as, 300 lovas turbómotort, hibrid- és villanyhajtást is kaphat az egyelőre név nélkül emlegetett újdonság. A Renault-Nissan csoport technológiai hátterének köszönhetően pedig hátsó- és összkerékhajtást is kérhetünk.

Legnagyobb riválisai a Porsche Macan és az Alfa Romeo Stelvio lehetnek. Ezekkel szemben a jó árazás teheti vonzóvá, ami a várakozások szerint 50 ezer dollár körüli (14 millió forintos) árcédulát jelentene, alálőve a konkurenseknek.