Egymillió dollárnyi füvet találtak a vadiúj Fordokban

2017.07.18. 12:37

Négy hónapon belül másodszorra fogtak óriási marihuána-szállítmányt mexikói gyártású Ford Fusionökben. Már a Fordnak is kínos az ügy, az FBI-jal együtt keresik a megoldást.

170715182307-01-marijuana-ford-fusion-exlarge-169

Márciusban történt, hogy Minnesotában összesen 1,4 millió dollárnyi füvet szedtek össze mexikói gyártású vadiúj Ford Fusionökben a hatóságok. A csempészek a pótkerekes módszert használták, autónként átlag 20-28 kilogrammnyi marihuánát préseltek össze és tették a tömböket a pótkerekek helyére. Azóta sem sikerült eljutnia a csempészekig a hatóságoknak, de jó eséllyel ugyanarról a kartellről van szó, mint a mostani esetnél. A napokban történt ugyanis egy újabb eset: most ohiói és pennsylvaniai kereskedésekben találtak összesen egymillió dollár értékű füvet új Fusionökben.

Fusionök úton az USA-ba a hermosillói üzemből
Fusionök úton az USA-ba a hermosillói üzemből

Mexikó közismerten az amerikai illegális gyógyszer- és drogpiac fő ellátója. A Fordnak az amerikai határhoz közel, Hermosillóban van gyártóüzeme, ahonnan vasúton kerülnek az autók az Egyesült Államokba. Az ügybe már az FBI is beszállt, több más hatósággal és a Forddal közösen próbálják megfejteni, az út mely részén kerülhettek a marihuána-tömbök az autókba. Egyelőre rejtély, ahogy az is egy óriási kérdőjel, hogy miként próbáltak volna hozzájutnia a terítők az árúhoz, miután az megérkezett a kereskedésekbe.