A Fordnak nem kell a Lucid Motors

2017.07.20. 06:06

A Lucid Motors időnként előrukkol egy-egy komoly produkcióval – legutóbb például a Lucid Air szedánt zavarták meg oválpályán úgy, hogy 379 km/h lett a vége. Ez ugyan jól hangzik, de sokkal szomorúbb a helyzet, ha pénzügyekről van szó. Nemrég a nevadai gyárépítéstől léptek vissza emiatt, most pedig a vállalat egyik vezetője, Peter Rawlinson vallott.

lucid-air

Rawlinson elismerte, hogy nincs egyben a gyárépítéshez szükséges pénz. Bár a közelmúltban az is szóba került, hogy egy meglévő csarnokot pofoznak ki, de a szakember szerint felelőtlenség lenne bármibe is belefogni, amíg az anyagiak nem állnak össze a projekthez. Pedig a gyártáshoz szükséges berendezések állítólag már náluk vannak.

A pletykák szerint a Lucid Motors vezetői nem egy végtelen és kétes sikerű befektetőkeresésben látták volna a megoldást. Ehelyett inkább megkeresték a Fordot, és feldobták a felvásárlás ötletét. A hírek szerint egészen magas vezetőségi szinten tárgyaltak, de a Ford visszautasította a Lucid ajánlatát. Kénytelenek tehát más megoldás után nézni.

Hivatalosan egyik fél sem nyilatkozott az egyeztetés tényéről és eredményéről, a Ford szóvivője szűkszavúan csupán annyit mondott: nem kommentálnak efféle spekulációkat.