Késik a Ford GT-k átadása

2017.07.22. 11:01

A tervezetthez képest csúszik a Ford GT sportkocsik átadása. Az amerikai gyártó erről levélben értesítette az érintett tulajdonosokat. Azzal érveltek, hogy a megfelelő minőségű összeszerelés nagy szakértelmet igényel, az alapos munka pedig több időt vesz igénybe, mint amivel eredetileg kalkuláltak.

ford-gt 100585511 m

Az Automotive News ugyanakkor biztosra veszi, hogy a gond inkább a beszállítói hálózatban keresendő, bizonyos alkatrészekből akadozhat az ellátás. Bizonyos piacokon pedig a típusbizonyítvány kiállításához szükséges tesztek is több időt vehetnek igénybe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora csúszással számolhatnak az ügyfelek. A Ford azt ígérte, egy héten belül nyilvánosságra hozza, hogy mely három hónapos intervallumban adják majd át a megrendelt GT-ket.

Ha minden jól megy, egyébként naponta egy példány készülhet a Ford sportkocsijából, éves szinten pedig 250 darab a kitűzött cél. A decemberi gyártásindítás óta 50 GT-t szállítottak le, ezek közül jutott a Ford elnökének, Bill Ford Jr.-nak, Mark Fields korábbi vezérigazgatónak, Jay Lenónak és Jack Roush-nak.