Bugatti: a Chiron után jöhet a hibrid

2017.07.23. 12:31

A tavalyi Genfi Autószalonon, amikor a Bugatti bemutatta legújabb szupersportkocsiját, a Chiront, a Volkswagen csoport akkori vezetője beszélt néhány érdekes tervről is. Martin Winterkorn elmondta például, hogy kétféle teljesítményszintben gondolkodnak, az erősebb Chiron hibridhajtást kaphat. Úgy tűnik, azóta sok minden változott.

bugatti-chiron-production-in-molsheim-france 100591480 m

Egyrészt ugye már nem Winterkorn a VW konszern első embere, de ezúttal nem is ez a lényeg. Az Autocarnak a Bugatti ügyvezetője, Wolfgang Dürheimer beszélt arról, hogy következő modelljük villanymotort is kaphat – ez pedig azt jelentheti, hogy a Chiron-hibrid már kútba esett.

Dürheimer hozzátette: még nagyon messze van a következő Bugatti érkezése, de biztosnak tűnik, hogy valamilyen formában villanyosításba fognak. Konkrétumokat persze nem árult el, de meglepő lenne, ha rögtön egy tisztán elektromos sportautóval rukkolnának elő.

A hibrid-sportautó versenyben mondjuk jelentős lemaradásuk van, hiszen a Ferrari, a McLaren és a Porsche már négy éve bemutatta saját variációját a témára. A közeljövőben pedig az Aston Martin és a Mercedes-AMG is belép ebbe a körbe. Igaz, ha a Bugatti a benzines-elektromos gépével is akkorát gurít majd, mint a Chironnal vagy korábban a Veyronnal, akkor ez pont nem érdekel majd senkit.