2017.07.24. 12:15

A Nissan már javában teszteli az új Leafet, amelynek bemutatóját vélhetően ősszel, a Tokiói Autószalonon tartják. Eddig csupa másodlagos fontosságú információ mellett a hatótávra vonatkozóan csak ígéreteket hallottunk – igaz, ezek a korábbi értékek megduplázásáról szóltak. Egy lelkes leafesnek köszönhetően most valamivel többet tudunk.

A francia Nicolas Dufresne egy Facebook-csoportba töltött fel pár fotót, amelyeket ő maga lőtt egy álcázott Leafről. Ezek közt találunk képeket a műszeregységről, amiken megjelenik a hatótáv is. Eszerint 99 százalékos töltöttség mellett 265 kilométert mutat a komputer. Ez jelentős előrelépés a mostani 170 kilométer körüli szinthez képest, de a beígért duplázásról (340 km) messze elmarad. Az új Leafből egyébként 40 és 60 kilowattórás akkucsomaggal felszerelt változat is készül. A fotók szerint CHAdeMO rendszerű gyorstöltésre is lesz lehetőség.

Nicolas azt is hozzátette, hogy a műszeregységet két részre osztotta a japán gyártó. A bal oldal digitális, míg a jobbon megtartották a hagyományos, analóg műszereket. Az autó orrán pedig négy szenzort is látott – ezek a parkolóasszisztensekére hasonlítottak, de azoknál jóval nagyobbak voltak.

Fotózás közben aztán megjelent az álcázott tesztautó kétfős személyzete is, akik nem örültek Nicolas lelkesedésének, és arra kérték, törölje a képeket. Ez végül nem történt meg.