Mégis megtartja a CT6-ot a Cadillac

2017.07.24. 16:40

Mégis gyártásban tartja a CT6-ot a Cadillac. Erről a márka vezérigazgatója, Johan de Nysschen beszélt egyértelműen, cáfolva a múlt héten megjelent híreszteléseket. Korábban a Reuters írta meg, hogy a General Motors 2020 után hat személyautójától is megválna: a Chevrolet Volt, a Buick LaCrosse, a Cadillac XTS, a Chevrolet Impala és a Chevrolet Sonic mellett a listán szerepelt a CT6 is.

Cadillac-CT6-Not-Getting-Axed-6-

De Nysschen ezzel szemben a Jalopnik kérdésére válaszolva kifejtette: egyáltalán nem szerepel terveik között a CT6 kivéreztetése. Sőt, a modell központi szerepet kap a Cadillac jövőképében, ebben tesztelik majd először legújabb fejlesztéseiket. Fontos funkciója lesz továbbá a márkáról alkotott kép megreformálásában, a Cadillac megújulásában.

A hat modell kidobásáról szóló hírek egyébként azért ütötték fel a fejüket, mert a 2017. első féléves adatok szerint az anyavállalat General Motors eladásai 19 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A vásárlók pedig a pickupokat, SUV-okat és crossovereket viszik, míg a hagyományos személyautók, főként a szedánok egyre rosszabb helyzetbe kerülnek.

Elemzők szerint az sem kizárt, hogy a GM-nek gyárakat kell majd bezárniaa zuhanó kereslet miatt. A legkomolyabb veszély a michigani Hamtramckban működő üzemet fenyegeti. A felsorolt hat modellből négyet (Buick LaCrosse, Chevrolet Impala, Cadillac CT6, Chevrolet Volt) ott szerelnek össze, de az első félévben 32 százalékkal csökkent a termelés a tavalyi adatokhoz képest. Ez azt jelenti, hogy 35 ezer autót készítettek hat hónap alatt. Összehasonlításképpen: a General Motors többi gyára 200-300 ezres éves példányszámmal dolgozik.