Új dizájnfőnök a Fordnál

2017.07.24. 06:53

Új vezetőt nevezett ki az európai formatervezési részleg élére a Ford. A korábbi dizájnfőnököt, Joel Piaskowskit Amko Leenarts váltja, aki az elmúlt négy évben a márka belső formatervein dolgozott. Korábban megfordult a PSA-nál is, ahol a Peugeot-k belső dizájnjáért felelt.

amko?itok=AHRZRTE9

Leenarts egy 275 fős csapat munkáját vezeti majd, emberei a nagy-britanniai Essexben és a németországi Merkenichben dolgoznak. Közvetlen főnöke a formatervezésért felelős alelnök, Moray Callum lesz, aki a kinevezés után elmondta, Leenarts irányításával világszínvonalú termékeket kívánnak készíteni.

Mivel a jövőre érkező Focusnak minden bizonnyal készen vannak már a tervei, így Leenarts első nagy kihívása a Mondeo következő generációja lesz. A feladatra nagyjából három éve van, körülbelül akkorra várható a Ford nagykocsijának következő generációja.

Elődje, Joel Piaskowski egy szinttel feljebb folytatja, ő a globális dizájnért felelős igazgató székébe ül most be. Korábban a Mercedesnél, a Hyundai-nál és a General Motorsnál is szerzett tapasztalatokat.