Végre! Hivatalos fotón a Swift Sport

2017.07.24. 14:15

Nyilvánosságra hozta az első gyári fotót a következő Swift Sportról a Suzuki. A legújabb Swiftet a Genfi Autószalonon mutatták meg a nagyközönségnek, azóta pedig már a magyar utakon is szép számmal akad belőle, de a legizgalmasabb változatra még szeptemberig várni kell.

Suzuki-Swift-Sport-Frankfurt-Open

Kiszivárgott képeken és rajzokon ugyan korábban is láthattuk már a Sportot, most viszont végre biztosra mehetünk. A gyári képen látjuk, hogy átszabták például a lökhárítót és a hűtőmaszkot is, a lámpák formája viszont azonos az alap-Swiftekével. Az orr-rész átfaragása morcosabb ábrázatot kölcsönöz a japánok hot hatch-ének. A sziluett nyilván nem változott, a farról pedig még nincs fotónk – várhatóan ott is a lökhárító, és esetleg a dupla kipufogóvég jelentheti majd a különbséget.

Egyelőre nem tudni biztosan, mit rejt a Swift Sport motorházteteje, de nagyon alapos a gyanú, hogy nyugdíjazzák az 1,6-os szívó benzinest. Helyette a Vitarából már jól ismert 1,4 literes Boosterjet turbómotort vetik be, ami 140 lóerő és 220 newtonméter körül tud – hacsak feljebb nem pöckölik. Ami ezeket a számokat még meggyőzőbbé teszi, az a tömeg: egyelőre annyi biztos, hogy egy tonna alatt marad, de a merészebb találgatások egyenesen 870 kilogrammról szólnak.

A hivatalos bemutatót a Frankfurti Autószalonon tartja meg a Suzuki, egészen pontosan szeptember 12-re ígérik a részleteket.