Kinyírja a Model S belépőváltozatát a Tesla

2017.07.26. 11:27

A Model 3 érkezése rendesen felforgatta a nagyobbik Tesla kínálatát. Idén már irtottak egyet a Model S kínálatának alján, most pedig itt az újabb áldozat, a belépőmodellséget nemrég megörökölt 75 RWD, az utolsó hátsókerekes Model S.  

tesla-16

A nemrég háromautósra nőtt modellkínálattal a Teslának muszáj nagyvállalatosabb hozzáállással kezelnie saját portfólióját. Pörög a racionalizálás, ebben vérzett el tavaly tavasszal a Model S 70 kWh-s változata, idén áprilisban pedig ugyanezért ciánozták ki a kínálatból a 60 kWh-s akkucsomaggal szerelt Model S-eket. Az ok egyszerű: nagyobb rést kell ütni a relatív olcsó Model 3 és annak nagytestvére, a Model S közé. Az alap adottságokat tekintve sem kis rés most a 75 RWD eltörlésével lesz még nagyobb.

A Model S 75 RWD a Tesla nagy ötajtósának 75 kWh-s akkucsomagos, hátsó kerék hajtású változata. 69 500 dollárért (17,5 millió forint) adják, amivel április óta a legolcsóbb Model S volt a piacon, egyben az utolsó Model S, ami csak hátul hajt. A legolcsóbb S címe így az összkerekes 75D-re száll, ami 74 500 dollárjával már elég távol van a Model 3-tól, aminek alapára 35 ezer dollár. Ennél egy ideig nem is lesz drágább a kis Tesla, Elon Musk maga mondta, hogy amíg nem fut fel kellő tempóra a gyártás, csak az alap hátsókerekes, egymotoros Model 3-akat gyártják.