Félmilliárdot érhet az egyetlen működő Concept S

2017.07.29. 09:06

A kora kétezres évek egy furcsa vadhajtása volt a Lamborghini osztott fülkés speedstere, a Concept S. Az egyetlen járóképes példányát árulják nemsokára egy árverésen.

A Lamborghini eredeti terve az volt, hogy száz darabot épít ebből a sajátos Gallardóból. A speedster tervezője az a belga Luc Donckerwolke volt, aki ma a Hyundai luxusmárkájánál, a Genesis-nél vezető formatervező. A nagy bemutató is megvolt, a 2005-ös Genfi Autószalonon mutatták meg a népnek a Concept S-t, azzal az ígérettel, hogy jön belőle egy limitált kiadás. A szalonon egy dizájntanulmányt állítottak ki, készült aztán járóképes prototípus is, végül egyetlen autót engedélyeztettek közúti használatra. Ez lett a képen látható darab, ami most árverésre készül.

Az egyetlen járóképes Concept S augusztus közepén megy kalapács alá az RM Auctions árverésén. A szakértők 1,8 és 2,5 millió dollár közé várják a legnagyobb ajánlatot, azaz akár 650 millió forintot is érhet. Bár a ritkaság a fő vonzerő, valószínű nem árt az üzletnek, hogy 520 lóerős V10-esében csupán 180 kilométer van.