Újabb képek szivárogtak ki a Swift Sportról

2017.07.30. 11:08

Az új Suzuki Swift palettájának leginkább várt darabja talán a Sport, a hét elején pedig végre ki is adták róla az első hivatalos gyári fotót. Mondhatjuk, hogy óvatosan adagolják a képeket és adatokat, hiszen egyelőre csak háromnegyedes elölnézetből mutatták meg az autót, és a belsőt is takargatják. Egy kis baki miatt azonban már szinte mindent láthatunk.

Valaki ugyanis véletlenül hozzájuthatott a hivatalos brosúrához, amit becsülettel le is fotózgatott, majd feldobott a Twitterre. Ugyanazt a citromsárga Swift Sportot láthatjuk ezeken a képeken is, mint a gyári fotón, de most már a hátsó lámpát és a hátsó lökhárító egy részletét is megfigyelhetjük. Utóbbi felvételen az is látszik, amit eddig csak sejthettünk: két kipufogóvégen át ordíthat a világba a legsportosabb Swift.

A beltér néhány részletét is felfedik a kiszivárgott fotók. Kiderül például, hogy a műszeregységnél a vörös-szürke színösszeállítást választották a japánok, de piros betéttel találkozhatunk a műszerfalon is. A hatsebességes kézi váltó szoknyája ugyancsak vörös varrást kapott. Az ülés sem lesz azonos a mezei Swiftekével: a Sportban rendes oldaltartással bíró sportüléseket találunk.

Műszaki adatokkal a brosúra sem szolgál egyelőre, bár a legtöbb forrás szinte biztosra veszi, hogy a Vitarából ismert 1,4-es Boosterjet turbómotort látjuk viszont a Swift Sportban is - kérdés, módosítanak-e a teljesítményén. A szeptemberi Frankfurti Autószalonon ez is kiderül.