Harcban a Volvo tulajdonosa és a Ford

2017.08.01. 11:25

Valószínűleg keveseknek jutna eszébe összekeverni a Lynk & Co márkát a Lincolnnal, de a Fordnál arra a következtetésre jutottak, hogy ez mégis lehetséges. Így megtámadták a Geely új márkanevét, amelynek a kínaiak épp csak elkezdték a piaci bevezetését.

„A Lincoln márkának gazdag, száz éves története és gazdag hagyománya van. Az a célunk, hogy megvédjük a hírnevét.” - nyilatkozta a Ford szóvivője, majd hozzátette, hogy jogi lépéseket tesznek céljuk elérése érdekében. Az amerikai szabadalmi- és védjegy-hivatal novemberig elhalasztotta a Lynk & Co bejegyzését, így a Ford elkészítheti a beadványát, és azt lesz idő elbírálni. A Geely tavaly november végén adta be a kérelmet a Lynk & Co védjeggyé nyilvánítására, de nyilvánosságra csak július 18-án hozták a kínaiak beadványát, azzal a céllal, hogy akinek kifogása van, jelezhesse. Egyelőre ezzel a lehetőséggel élt a Ford.

A csavar a történetben az, hogy a Lynk & Co a Volvo műszaki megoldásaira épített modelleket kínálna, a svéd autógyártót pedig épp a Fordtól vette meg a Geely 2010-ben. A Volvo ráadásul még alkalmazza a Ford műszaki megoldásait egyes régebbi típusaiban, azaz a két cég között még mindig élő kapcsolat áll fenn – ennek fényében különös, hogy a Link & Co-Lincoln vitát nem tudták diszkréten, egymás közt rendezni.