Megmutatja új sportkocsiját a BMW

2017.08.01. 18:03

Valószínűleg az idén is igazán izgalmas dolgokat láthat, aki augusztus 20-án történetesen a kaliforniai Pebble Beach-en tartózkodik, és benéz Észak-Amerika legnagyobb, klasszikus autókat felvonultató rendezvényére. És nem csak a legszebb régiségeket nézheti meg ott, de a BMW két friss tanulmányát is. A 8-Series Concept mellett ott lesz egy kisebb sportkocsi is, amelynek épp csak a kontúrját mutatták meg.

BMW-Roadster-Concept

A BMW egyelőre elég titokzatosan tálalja a dolgot: annyit mondtak, hogy egy olyan sportkocsinak az előképe lesz, amelyet 2018-ban terveznek piacra dobni. Ilyenből viszont csak egy van: az aktuális Z4-es utódja, amelyet a Toyotával együtt fejlesztettek ki, és amely jó eséllyel a legközelebb áll majd ahhoz, hogy vérbeli sportkocsinak nevezzük. Egyelőre csak egy, az autó körvonalait mutató vázlatot hoztak nyilvánosságra, de ezen is megfigyelhető néhány jellegzetes részlet: a karcsú, hosszú orr, a rövid első túlnyúlás és a szokatlanul hegyes szögben álló szélvédő. A Z4-re eddig jellemző íves éleknek viszont nyoma sincs, amin nem is csodálkozunk igazán: az efféle dájnamik lájn, amely bő tíz éve számított modern jelenségnek, mára a BMW-nél is kiment a divatból.

Az autóról egyelőre alig tudni valamit, de az több mint valószínű, hogy a BMW itt is sok szabványos megoldást használ majd. A jól ismert négy- és hathengeres soros turbómotorokat például – nagyobb blokkal az orrban aligha lenne megfelelő az autó súlyeloszlása – és szinte biztos a nyolcfokozatú ZF váltó felbukkanása is, hisz a BMW mostanra szinte egyáltalán nem használ kézi váltót erősebb modelljeiben.