Szentségtörés: nem csak sportkocsit gyártana a Ferrari

2017.08.01. 15:30

A Ferrari új középtávú tervének kiszivárgott tervezetében szerepel az új típus, amelyet egyelőre utility vehicle néven emlegetnek. Ez szó szerint haszonjárművet jelentene, de a Fiat Doblóból aligha készítenének Ferrari jelvényes változatot. Sokkal valószínűbb, hogy az elnevezés a mindennapi használhatóságra utal, ám hogy mit takar, az egyelőre nem egyértelmű.

utilityferrari

Sergio Marchionne, aki a Fiat és a Chrysler mellett a Ferrari vezére is, korábban határozottan cáfolta, hogy a Porsche Cayenne-hez hasonló SUV készülne a Ferrarinál, bár a Lamborghini már a jövő évtől kínál egy ilyen típust. Ugyanakkor nem zárható ki, hogy valamiféle négyüléses, sőt, akár négy oldalajtós modellben gondolkodnak, amely hétköznapi használatra sokkal alkalmasabb akár a GTC4 Lussónál vagy a Californiánál is.

Ha magáról az autóról nem is tudunk sokat, az kiszivárgott, hogy elsősorban a kínai igényeknek szeretnének megfelelni az autóval, és évente durván kétezer példányt szeretnének eladni belőle. A 2022-ig szóló akcióterv célja egyébként a nyereség duplájára növelése lenne, nyilván ezt a célt szolgálná a hasznos Ferrari is. Marchionne és csapata nyilván a Porsche példáját követné, ahol a Cayenne és a Macan típusokkal néhány év alatt sikerült megsokszorozni a forgalmat és a nyereséget, méghozzá úgy tűnik, a márkanév károsítása nélkül.