Három hét, és itt a következő VW sláger

2017.08.02. 06:05

A Volkswagen is lassan csepegteti a köztudatba új modelljét, a Golf méretű T-Roc szabadidő-autót ahogy manapság egyre nagyobb divat. Ezúttal a formatervezés folyamatát mutatják be, de azt is elárulták, hogy a bemutatót mikor tartják.

A T-Roc végleges változatát eddig csak kémfotókon láttuk, de ezen a felvételen már nem igazán csinálnak titkot az autó formájából. Láthatók a vázlatok, az autó számítógéppel generált modellje, sőt, a színkombinációk próbáihoz használt makettek is. Ezek alapján egy kicsivel érdekesebbnek tűnik ez a modell, mint a Golf vagy a Polo, bár az is lehet, hogy ha a T-Roc is hasonlóan népszerűnek bizonyul, akkor ez a formaterv is beleszürkül majd az utcaképbe.

Ezzel együtt hihető, ami a felvételen elhangzik, azaz hogy ezúttal tényleg egy üres papírlappal kezdődött a tervezés, és nem csupán egy meglevő VW átméretezésével állították elő a T-Rocot. A tervezők munkájába is érdekes betekintést nyerni, bár a filmen szereplő munkahelyek szinte steril rendje alapján könnyen támad az embernek olyan érzése, hogy egy külön stúdióban rendeztek be kirakat-munkahelyet a forgatás kedvéért. A T-Roc reklámköltségvetésébe valószínűleg ez is beleférne, hisz a VW ettől a modelltől méltán várhat látványos eladásnövekedést, Európában épp úgy, mint Észak-Amerikában és Kínában.

Műszaki szempontból viszont nem várható nagyobb meglepetés: a németek ezúttal is a szabvány MQB padlólemezre, szabvány hajtásokkal építenek tömegmodellt – a különbség annyi, hogy most egy előzmények nélküli modellel állnak elő, méghozzá abban a kategóriában, amely az elmúlt években világszerte a legnagyobb növekedést mutatta.