Kémfotók a Volkswagen Virtusról

2017.08.02. 17:22

A képeken egyértelműen kivehető a típusjelzés: a VW egy Virtus nevű modellt fejleszt, és azt sem nehéz kitalálni, hogy az új elnevezés miféle autót takar. A friss Polo szedán-változatát, amely számos piacon válhat népszerűvé.

Eddig minden Polo generációból készült valamiféle szedán, legfeljebb Európában nem forgalmazták ezeket. A képek tanúsága szerint nem lesz ez másként az új, MQB A0 platformra épített hatodik generációval sem: a képek valószínűleg valamelyik latin-amerikai VW üzemben készültek, ahol már folyik az új szedán próbagyártása. Amennyire meg lehet ítélni az alighanem mobiltelefonnal készített fotókból, a hosszabb hátsó rész sem áll rosszul a Polónak. Fazonra eléggé emlékeztet az aktuális Jettára, de annál keskenyebb, rövidebb és magasabb a csomagtartó-szekció, emellett markáns eltérés, hogy a Virtusnak van harmadik oldalablaka, amitől oldalról egész máshogy fest.

Egyelőre nem tudni, hogy a lépcsős hátú Polo Európába is eljut-e, de valószínűbbnek tartjuk, hogy azonos műszaki alapokon a Škoda Rapid és a Seat Toledo utódját indítja ebben a Nyugat-Európában nem igazán népszerű kategóriában a VW csoport, ahogy eddig is tette. Akárhogy is, az MQB A0 padlólemez itt is jelentős előrelépést hozhat, hiszen nem csak könnyebb, de sokkal szélesebb belső terű autók épülhetnek rá.