Megmutatták az új Aston Martin-belépőmodellt

2017.08.02. 14:10

A brit sportkocsigyártó némi álcázással ugyan, de közölt néhány képet a következő Vantage-ről, amely formailag és műszakilag is rengeteget változott az elődjéhez képest, ez már most is látszik. Az álcafólia ellenére egyértelmű, hogy ez az autó már nem a régi, unalomig ismételt sablon-forma egy újabb változata, a hosszú orrba pedig már az AMG-től vásárolt turbós V8-ast építik be.

Az új Vantage fontos lépés az Aston Martin számára. Nem csak az új stílus miatt: ezzel a modellel vágják el az utolsó szálakat is, amelyek a korábbi tulajdonoshoz, a Fordhoz kötötték a márkát. Az előző Vantage V8-as és V12-es motorjai még Kölnből érkeztek, ebbe az autóba viszont már az AMG négyliteres V8-asa kerül, ugyanaz, amelyet az AMG GT-ből és számos AMG Mercedesből már ismerünk, sőt, nemrég az Aston Martin DB11-es is megkapta. Nem tudni, hogy a Vantage-ben kisebb teljesítményű lesz-e, de ez lényegében csak szándék kérdése: az ikerturbós nyolchengeres teljesítménye viszonylag könnyen változtatható. A Mercedes 475 és 585 lóerő közti változatokat használ, míg a DB11-esbe egy 503 lóerős kivitelt építenek.

Egyébként is ez a kulcs az Aston Martin jövőjéhez: hagyományosan a Vantage adja az eladások zömét, hisz messze ez a legelérhetőbb típus a kínálatban. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mikor tartják az újdonság premierjét, de az nem kérdéses, hogy még 2017 folyamán sor kerül rá.